tisdag 1 februari 2011

Ett år i BCN firas med musik och gott sällskap

Både jag och Ebba har haft mycket saker för oss de senaste dagarna och på grund av detta har det varit lite bloggtorka. I tisdags var vi hemma hos Matthias och åt tacos och firade att jag och vår vän Julia har bott i Barcelona ett helt år.

Ebba hade gjort en jättegod guacamole och rostade rotsakschips som hon tog med sej, Matthias och Julia hade handlat massor av grönsaker och bröd och bordet var fullt av skålar med spännande innehåll. Vi kom fram till att tacos är en väldigt svensk grej, något som många äter som fredagsmys-middag. Här nere har vi lagt av oss den traditionen, vilket vi insåg är synd eftersom det är så gott och enkelt. Perfekt när häften av gänget är veggies och andra köttälskare.

Efter middagen skyndade vi till Gotico för att möta upp Isa, vår brasilenska kompis som hjälper både mej och Ebba med spanskan. Vi gick till Ryan’s Paradise för att lyssna på när James och Dani spelade. Ryan’s är en internationell bar med helt ok priser jämfört med de liknande barerna i stan. Lokalen är typisk spansk, en lång smal tub, som gör det svårt att komma långt fram om man är lite sen. Som man är i Spanien. Det gjorde inget, vi dansade, sjöng med och pratade på, träffade mer folk som vi kände och Camille kom förbi med sin kompis som är på besök från Paris. Han är ursprungligen från Colombia och de träffades när hon bodde där, men nu jobbar han på en cirkus i Paris.

 

DSC_0055DSC_0033Dani och James får publiken att skaka höfterna

               DSC_0042 DSC_0045  DSC_0064

Camille, hennes vän, Ebba och Isa

 

bella-ikon

Inga kommentarer: